Convotherm
4 kwietnia, 2023 2024-02-21 15:17Convotherm
Convotherm – profesjonalne piece konwekcyjno-parowe do małych
i dużych lokali gastronomicznych
Niemiecka jakość opiera się na rozwiązaniach, które są na równi innowacyjne i funkcjonalne, jak i gwarantują wysoką trwałość produktów. Właśnie takie cele przyświecały marce Convotherm, która w 1976 roku rozpoczęła swoją działalność, wypuszczając na rynek zaawansowane piece konwekcyjno-parowe. Od tej pory gotowanie dla dużych rzesz gości stało się łatwiejsze i przyjemniejsze. Z biegiem czasu oferta marki Convotherm rozszerzała się, tak że każdy przedsiębiorca mógł wybrać odpowiedni sprzęt do własnej kuchni – od małych pieców do barów i foodtrucków, po ogromne piece do restauracji serwujących każdego dnia setki dań.
Technologia konwekcyjno-parowa
Piece konwekcyjno-parowe cechują się wysoką efektywnością pieczenia. Gorące powietrze jest w nich wprawiane w ruch za pomocą zestawu wentylatorów, dzięki czemu potrawy mogą piec się równomiernie i bardzo szybko. Zastosowanie pary wodnej zapobiega natomiast wysychaniu jedzenia pod wpływem suchego, gorącego powietrza – każde danie zachowa zatem swoją naturalną soczystość.
Do hoteli, restauracji i nie tylko
Lokale gastronomiczne obsługujące każdego dnia setki gości muszą wyróżniać się wysoką efektywnością gotowania. To właśnie do nich stworzone zostały serie pieców konwekcyjno-parowych maxx oraz maxx pro, które zapewniają ogromną komorę pieczenia, intuicyjną obsługę za pomocą dotykowego wyświetlacza, funkcję automatycznego czyszczenia, a przy tym energooszczędną pracę.
Convotherm mini do małych kuchni
Prowadzisz mały bar, foodtrucka, bistro lub inny lokal gastronomiczny z kuchnią o ograniczonym metrażu? Perfekcyjnym wyborem do takiego miejsca będzie jeden z pieców konwekcyjno-parowych Convotherm mini. Szerokie na 51,5 cm urządzenia łatwo wkomponujesz w ciasną przestrzeń każdej kawiarni czy punku gastro w sklepie spożywczym.