Najlepsze marki w jednym miejscu
Ekspresy

Profesjonalne ekspresy do kawy również w domu

09_GS3-1

Profesjonalne ekspresy do kawy również w domu

Koree dla koneserów.
Każdy kto polubił kawę w kawiarni, zaparzoną przez dobrego baristę, chciałby mieć tak samo dobrą kawę w sobotni poranek aby dzielić się z najbliższymi jej smakiem i aromatem. Korzystając z profesjonalnych urządzeń do przygotowywania kawy naprawdę jest to możliwe.

Wszyscy, którzy zakochali się w kawie, chętnie poznają jej rodzaje, mieszanki, a także sposoby parzenia. Kiedy przywożą z wakacji lub podróży służbowych w różnych zakątkach świata wyjątkowe ziarna kawy chcieliby po prostu dostać profesjonalne urządzenia, aby kawę przygotować w najlepszy sposób.

Jeśli kawa ma mieć smak wakacji, potrzebny będzie profesjonalny młynek do kawy, odpowiedni ekspres do kawy, a także odrobina doświadczenia w jej parzeniu.

Koree jako firma dostarczająca profesjonalne urządzenia gastronomiczne, wychodzi naprzeciw smakoszom kawy. Pomimo, że oferta firmy jest skierowana do branży HoReCa, to również indywidualne osoby znajdą tutaj coś dla siebie. A jeśli potem postanowią otworzyć małą kawiarnię, bar lub restaurację, to też będą mieli już od czego zacząć.

Firma Koree ma w swojej ofercie najlepsze profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy, takich marek jak: La Marzocco, Thermoplan i inne.

Do domu polecamy ekspresy do kawy z oferty La Marzocco.

Grupa inżynierów La Marzocco postawiła sobie za cel skonstruowanie profesjonalnego ekspresu do kawy przeznaczonego do domu lub do mniejszych punktów gastronomicznych. Takiego, który będzie zawierał najbardziej zaawansowaną technologię, znaną z innych modeli profesjonalnych ekspresów tej firmy. Tak powstał profesjonalny ekspres do kawy La Marzocco GS/3. Warto wspomnieć, że nawet w tym małym ekspresie do kawy zastosowano system preheating, grupę saturowaną, kontrolę temperatury PID, technologię dwóch bojlerów i cyfrowy wyświetlacz, a także ma możliwość podgrzewania filiżanek.

 

A teraz wyjaśnijmy te techniczne określenia:

– system preheating – to system wstępnego podgrzewania wody; zanim woda trafi do coffeeboilera, jest już ogrzana, a to umożliwia zachowanie stałych parametrów wody do zaparzania kawy.

– grupa saturowana – jest to konstrukcja zapewniająca bezpośrednie połączenie grupy z bojlerem, dzięki czemu droga wody do kolby z kawą jest możliwie najkrótsza co pozwala nam uniknąć zmian temperatury wody;

– kontrola temperatury PID – to elektroniczny system, który zapewnia stabilną temperaturę wody w coffeeboilerze (+/- 0,5oC).

– technologia dwóch bojlerów – zastosowano dwa oddzielne bojlery: para z jednego z nich przeznaczona jest do spieniania mleka, a drugi jest wyłącznie na potrzeby ekstrakcji kawy. Zapewnia to idealne, powtarzalne warunki parzenia.

– dysza „cool touch” – sprawia, że barista nie oparzy się dotykając dyszy do spieniania mleka.

– możliwość zaprogramowania pre-infuzji – jest to wstępne namoczenie zmielonej kawy, na chwilę przed dodaniem właściwej, większej ilości wody. Ma to spowodować wniknięcie wody w strukturę drobinek ziarna, co zapewni potem ich bardziej równomierną ekstrakcję.

– cyfrowy wyświetlacz pozwoli na doskonałą komunikację z ekspresem. Ułatwi zaprogramowanie parametrów dla uzyskania pożądanej jakości kawy i jej objętości. Umożliwia zaprogramowanie temperatury wody w obu bojlerach, automatyczne włączanie i wyłączanie ekspresu. Można też wybrać pożądany język, a nawet wpisać numer telefonu do serwisu.

Profesjonalny ekspres do kawy La Marzocco GS/3 można podłączyć do instalacji wodno-kanalizacyjnej, ale działa też doskonale jako urządzenie zasilane ze zbiornika na wodę, w który jest wyposażony.

Firma Koree poleca ekspresy do kawy GS/3 La Marzocco zarówno do małych restauracji, hoteli, kawiarni jak również dla entuzjastów doskonałego domowego espresso. Zaletą współpracy z firmą jest możliwość skorzystania z profesjonalnego szkolenia z zakresu parzenia kawy, a także z serwisu, który jest dostępny na terenie całej Polski.

Zapraszam do zapoznania się z pełną ofertą profesjonalnych urządzeń dla gastronomii na naszej stronie www. Będzie też możliwość bezpośredniego sprawdzenia jak działają ekspresy i młynki do kawy podczas Festiwalu Kawy w Warszawie w PKiN w dniach 21-22 marca 2020. Zapraszamy!!!

Wybierz pola, które mają być pokazane. Inne będą ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Atrybuty
Kliknij na zewnątrz, aby ukryć pasek porównania
Porównaj
Porównaj ×
Porównajmy! Kontynuuj!