XLT
12 kwietnia, 2023 2024-02-17 12:29XLT
XLT – zaawansowane piece do pizzy na cienkim lub grubym cieście
Amerykańska miłość do pizzy jest doskonale znana na całym świecie. Choć danie to oryginalnie wywodzi się z Włoch, Amerykanie zaadaptowali je i przekształcili na własną modłę, tworząc zupełnie nową jakość tej popularnej potrawy. Nic więc dziwnego, że to właśnie firmy wywodzące się ze Stanów Zjednoczonych przodują w produkcji elektrycznych pieców do wypieku pizzy – jedną z nich jest XLT, która już od ponad 60 lat doskonali swoje urządzenia, oferując coraz bardziej intuicyjne i wydajne rozwiązania do pizzerii i restauracji. Produkty marki XLT przechodzą niezliczone testy i analizy, dzięki którym mogą być przez cały czas uaktualniane, za sprawą czego oferują użytkownikom najwyższy komfort wypiekania perfekcyjnego ciasta.
Ograniczone straty ciepła
Producenci pieców do pizzy XLT doskonale zdają sobie sprawę z tego, jak istotny w branży gastronomicznej jest czas przygotowywania posiłków. Aby więc przyspieszyć wypiekanie pizzy, w urządzeniach marki zastosowano systemy utrzymujące gorące powietrza w komorach pieczenia, co wpływa nie tylko na szybkość serwowania dań, ale również na większą oszczędność energetyczną.
Modułowe rozwiązania
Zakładasz małą pizzerię, czy też rozwijasz popularną, dobrze prosperującą restaurację? W ofercie marki XLT z łatwością znajdziesz urządzenia dopasowane do Twoich potrzeb. Niektóre z pieców do pizzy dostępne są w wersjach modułowych, a zatem możesz ustawiać nawet do 3 pieców jeden na drugim, by zwiększyć efektywność wydawania pizzy, a jednocześnie oszczędzić miejsce na zapleczu kuchni.
Szerokie zastosowanie
W swoim lokalu gastronomicznym oferujesz różnego rodzaju potrawy? W takim razie ucieszysz się, że w piecach XLT możesz przygotować nie tylko pizzę! Umożliwią one wypiekanie śniadaniowych grzanek typu bruschetta czy też uwielbianych na naszym rynku zapiekanek. To również świetna opcja do przygotowywania świeżego pieczywa serwowanego do sałatek i innych potraw.
Polecane produkty

