Winston – produkcja sprzętu gastronomicznego z pasją i z ponad pięćdziesięcioletnim doświadczeniem
Początki marki Winston sięgają końcówki lat 60. XX wieku, a konkretnie roku 1967. To właśnie wtedy Winston Shelton wraz ze swoim bratem Naamanem otworzyli innowacyjny warsztat z inżynierskimi prototypami Engineering Prototype Services. Pierwszym ważnym wynalazkiem przedsiębiorstwa była ciśnieniowa frytownica Collectramatic®. Marka przyjmuje miano Winston Industries w 1984 roku i rozpoczyna szerokie badania i produkcję kuchenek typu Cook and Hold, czyli do pieczenia i podtrzymywania temperatury żywności. Późniejsze lata to stały rozwój i rozszerzenie dystrybucji produktów marki Winston na aż 120 krajów na całym świecie.
Szerokie zastosowanie
W swoim lokalu gastronomicznym oferujesz różnego rodzaju potrawy? W takim razie ucieszysz się, że w piecach XLT możesz przygotować nie tylko pizzę! Umożliwią one wypiekanie śniadaniowych grzanek typu bruschetta czy też uwielbianych na naszym rynku zapiekanek. To również świetna opcja do przygotowywania świeżego pieczywa serwowanego do sałatek i innych potraw.
Technologia CVap®
CVap® to skrót od Controlled Vapor Technology, oznaczający technologię kontrolowanej pary. Pozwoliła ona stworzyć system podwójnego ogrzewania za pomocą ciepła wilgotnej pary i suchego powietrza do utrzymywania odpowiedniej do serwowania temperatury i tekstury żywności.
Podgrzewanie żywności
Technologia CVap® pozwoliła na stworzenie całej linii urządzeń do podgrzewania gotowej żywności – okazują się one nieodzowne w lokalach, w których panuje duży ruch, a każdy z klientów liczy na szybkie wydanie jedzenia. Marka Winston oferuje więc zarówno specjalne szafki i szuflady podgrzewające, jak i specjalne piece, w których można gotować i utrzymywać pożądaną temperaturę potraw.