Thermoplan
12 kwietnia, 2023 2023-08-02 12:10Thermoplan
Thermoplan – szwajcarska precyzja tworzenia profesjonalnych ekspresów do kawy dla lokali gastronomicznych
Założona w 1974 roku przez Esther i Domenica Steinerów marka Thermoplan debiutowała na rynku jako producent urządzeń do ubijania śmietany i spieniania mleka, a w 1995 roku postanowiła wykorzystać swoje doświadczenie, by stworzyć bezkonkurencyjne, profesjonalne ekspresy do kawy. Potencjał marki Thermoplan został błyskawicznie zauważony przez branżę gastronomiczną, co skutkowało podjęciem współpracy z jedną z największych sieci kawiarni na całym świecie – Starbucksem.
Przez lata marka zajmowała się doskonaleniem technologii i zaskakiwała rynek coraz to nowymi rozwiązaniami. W 2007 roku firma zaprezentowała w pełni automatyczny ekspres umożliwiający przygotowywanie zimnej pianki do kawy za pomocą jednego przycisku. Z kolei w 2016 roku wprowadzono na rynek najwęższy automatyczny ekspres w historii firmy Thermoplan, a już w roku 2017 zaprezentowano system telemetryczny ThermoplanConnect, który wprowadza biznes kawowy w zupełnie nowy, cyfrowy świat zarządzania urządzeniami.
ThermoplanConnect
W ekspresach Thermoplan dostępna jest technologia ThermoplanConnect pozwalająca na zdalny dostęp do informacji o pracy urządzenia. Możesz więc gromadzić dane ze wszystkich sprzętów w swoich lokalizacjach, jak i wysyłać do nich nowe receptury czy materiały marketingowe.
Rewolucyjny system mleczny
Marka Thermoplan zaczynała od produkcji spieniaczy do mleka. Nic więc dziwnego, że technologie tworzenia mlecznej pianki w ekspresach do kawy tej marki są na najwyższym poziomie. Możliwe jest uzyskiwanie pianki o doskonałej konsystencji w wersji zimnej i gorącej.
Samoobsługowe ekspresy do kawy
Samoobsługowe ekspresy do kawy Thermoplan to świetne rozwiązanie do nowoczesnych sklepów ze strefą gastronomiczną, stacji benzynowych restauracji czy hoteli. Dzięki zaawansowanym technologiom obsługa takiego urządzenia jest prosta i bezpieczna dla klientów oraz wygodna dla pracowników.
Modułowa konstrukcja
Profesjonalne ekspresy do kawy Thermoplan składają się z prostych modułów, co ułatwia ich konserwację i naprawę. Jeśli więc urządzenia wymagają serwisu, mogą go przejść w bardzo krótkim czasie i błyskawicznie wrócić do użytku, co jest cenione w dynamicznej branży gastronomicznej.
Ekonomiczne rozwiązania
Jeśli zależy Ci na najwyższej wydajności sprzętu, oszczędności materiałów i mniejszym marnowaniu żywności, ekspresy Thermoplan spełnią Twoje oczekiwania. System mleczny skonstruowany jest tak aby redukować ilość odpadów, a w przypadku kawy osiągana jest maksymalna wydajność ekstrakcji. Dodatkowo wszystkie urządzenia Thermoplan charakteryzują się ciągłym wzrostem efektywności energetycznej. Wszystko to dla Twojego większego zysku.
W trosce o środowisko
Thermoplan jest odpowiedzialną marką myślącą nie tylko o kliencie, ale też o wpływie, jaki ma na środowisko naturalne. Dlatego też od 2022 roku produkcja urządzeń oparta jest w 100% na energii elektrycznej pochodzącej z odnawialnych źródeł przy jednoczesnej maksymalizacji recyklingu odpadów. Warto wspomnieć także o celach przedsiębiorstwa: do 2030 roku planowana jest redukcja zużycia wody o 50% oraz redukcja o 50% emisji CO₂.
Stały dostęp do serwisu
Marka Thermoplan dba o swoich kontrahentów przez cały czas! Dlatego firma uruchomiła usługę globalnej obsługi klienta na miejscu. Serwisanci Thermoplan działają w 72 krajach na całym świecie i docierają bezpośrednio pod drzwi każdego klienta, by zapewniać najwyższą jakość świadczonych usług. Czuwa nad tym ponad 200 certyfikowanych partnerów dystrybucyjnych i serwisowych.
Polecane produkty


