Manitowoc – perfekcyjne napoje dzięki wydajnym kostkarkom do lodu
Bary serwujące drinki, ale i zwykłe bistra i restauracje, w których serwowane są zimne napoje, powinny mieć na wyposażeniu specjalistyczne kostkarki do lodu. Właśnie taka idea przyświecała założonej w 1964 roku marce Manitowoc – by każdy lokal gastronomiczny mógł otrzymać urządzenie na miarę potrzeb odwiedzających go klientów. Przełom nastąpił w 1969 roku, kiedy grupa inżynierów skonstruowała pionowy parownik niezbędny do efektywnej produkcji czystego, świeżego lodu. Dalszy rozwój technologii umożliwił uzyskiwanie maszyn cechujących się niską emisją hałasu oraz łatwiejszym odprowadzaniem ciepła. Obecnie standardem stają się natomiast kostkarki do lodu, które są energooszczędne i przyjazne dla środowiska.
Merrychef eikon® – z myślą o potrzebach małej gastronomii
Linia produktów Merrychef eikon® to piece z mikrofalami do szybkiego pieczenia i odgrzewania potraw. Jednak w ich przypadku masz szeroki wybór modeli o zróżnicowanych gabarytach. Jeśli więc prowadzisz mały bar lub bistro, z łatwością dobierzesz sprzęt, który nie zajmie zbyt wiele miejsca, a pozwoli na serowanie idealnie gorących dań Twoim gościom.
Oszczędne działanie
Kostkarki do lodu Manitowoc są projektowane w zgodzie ze wszystkimi najnowszymi standardami. Możesz więc liczyć na ich niezawodność i oszczędną pracę – otrzymały one etykietę ENERGY STAR®, co jest potwierdzeniem niższego zużycia energii elektrycznej oraz redukcji emisji gazów cieplarnianych podczas produkcji kostek lodu.
Inhibitor bakterii i wirusów LuminIce®II
W każdym lokalu gastronomicznym kluczową rolę powinna odgrywać dbałość o higienę i sterylne warunki wydawania żywności i napojów. Dlatego też marka Manitowoc stworzyła inhibitor bakterii i wirusów LiminIce® II, który nie pozwala na rozwój szkodliwych drobnoustrojów, grzybów i pleśni podczas produkcji kostek lodu.