Pstrąg pieczony

SKŁADNIKI

  • pstrąg
  • cytryna
  • oliwa
  • rozmaryn świeży
  • sól
  • pieprz
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
Przepis na pieczonego pstrąga

PRZYGOTOWANIE

Oczyszczone ryby przyprawiamy solą i pieprzem.
Opłukaną gałązkę rozmarynu wkładamy do ryby a także dwa grube plasterki cytryny.
Rybę nacinamy i układamy w pojemniku. Możemy dodać kilka pomidorów koktajlowych do dekoracji.
Całość pieczemy przez około 10 minut w piecu konwekcyjno-parowym Convotherm C4.
Pstrąga możemy podawać z dzikim ryżem, świeżym pieczywem lub ulubioną sałatą z sosem vinegrette.

Pieczony pstrąg

Sprzęt, który pomoże upiec pstrąga

 
C4 10.10 easyDial Convotherm

EasyDial – to nowa jakość obsługi manualnej! Inteligentna koncepcja obsługi pozwala…

WIĘCEJ >
C4 10.10 easyTouch Convotherm

EasyTouch – panel obsługi Convotherm, pionier w zastosowaniu technologii…

WIĘCEJ >
C4 6.10 easyDial Convotherm

Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny, iniekcyjny posiadający m.in. system ACS+…

WIĘCEJ >
C4 6.10 easyTouch Convotherm

Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny. Posiada funkcję Crisp&Tasty (odwilżanie na 3…

WIĘCEJ >
Facebook
Instagram