Wyporcjowane steki włożyć do rozgrzanego pieca na ruszcie grillowym (lub zwykłej blaszce). Mięso przebijamy zimną sondą i wstawiamy na parametry poniżej.
Szparagi podsmażamy na maśle klarowanym i lekko przyprawiamy solą.
Pomidora kroimy na pół, przyprawiamy sosem balsamicznym, tartym parmezanem i pieczemy w temperaturze 200°C przez 10 min.
Gdy mięso będzie już gotowe wyciągamy z pieca i pozostawiamy na ok. 4 min aby „odpoczęło” i wchłonęło wszystkie soki. Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Gdy wszystkie składniki będą już gotowe możemy układać danie na talerzu. Stek będzie się dobrze komponował z klasycznym sosem Demi Glace.
Fot.: propozycja podania z sosem Demi Glace
EasyDial – to nowa jakość obsługi manualnej! Inteligentna koncepcja obsługi pozwala…
WIĘCEJ >EasyTouch – panel obsługi Convotherm, pionier w zastosowaniu technologii…
WIĘCEJ >Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny. Posiada funkcję Crisp&Tasty (odwilżanie na 3…
WIĘCEJ >Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny, iniekcyjny posiadający m.in. system ACS+…
WIĘCEJ >