Połączyć wszystkie składniki na jednolitą masę w najkrótszym możliwym czasie.
Schłodzić w lodówce przez ±1h.
Następnie rozwałkować przez dwa arkusze pergaminu i wyłożyć do wysmarowaną tłuszczem formy.
Czosnek, cebulę i kurki przesmażyć na maśle – wystudzić.
Śmietanę, żółtka oraz sery połączyć i dodać wystudzone grzyby.
Wyłożoną formę ciastem nakłuwamy widelcem i odpiekamy przez 10 min w temp. 160°C.
Wystudzone ciasto łączymy z sosem ze śmietany, żółtek i kurek.
Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez ok 35 min w temperaturze 160°C.
Quiche świetnie komponuje się z sałatką z rukoli z dodatkiem oliwy z oliwek.
Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny, iniekcyjny posiadający m.in. system ACS+…
WIĘCEJ >EasyTouch – panel obsługi Convotherm, pionier w zastosowaniu technologii…
WIĘCEJ >Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny. Posiada funkcję Crisp&Tasty (odwilżanie na 3…
WIĘCEJ >EasyDial – to nowa jakość obsługi manualnej! Inteligentna koncepcja obsługi pozwala…
WIĘCEJ >