W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, cukier i trzy łyżki mąki – pozostawić na 20 min.
Przesianą mąkę połączyć z solą, wodą, zaczynem oraz oliwą (zaczyn należy wlewać stopniowo i w mniejszych ilościach). Po wyrobieniu na jednolitą masę formujemy kulę i odstawiamy na +/- godzinę w ciepłym miejscu pod przykryciem.
W takim stanie ciasto zwiększy swoją objętość kilkakrotnie. Po około godzinie czasu możemy zagnieść ponownie ciasto na stolnicy a następnie podzielić na 4–5 równych części. Formujemy ciasto na blacie z podsypaną mąką okrąg lub prostokąt – w zależności od upodobań i dostępnych foremek.
Wierzch ciasta smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy serem i oregano.
Układamy nasze ulubione składniki, całość wkładamy do pieca Convotherm C4. Po około 12 minutach pizza jest gotowa.
Życzymy smacznego!
Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny, iniekcyjny posiadający m.in. system ACS+…
WIĘCEJ >Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny. Posiada funkcję Crisp&Tasty (odwilżanie na 3…
WIĘCEJ >EasyTouch – panel obsługi Convotherm, pionier w zastosowaniu technologii…
WIĘCEJ >EasyDial – to nowa jakość obsługi manualnej! Inteligentna koncepcja obsługi pozwala…
WIĘCEJ >