Cebule kroimy w półksiężyce, czosnek w kostkę – całość lekko smażymy. W osobnym garnku podsmażamy mięso do momentu wyparowania z niego całej wody. Dodajemy przyprawy, wino i koncentrat pomidorowy.
Po 5 minutach smażenia dodajemy zmielone pomidory oraz cebulę z czosnkiem. Tak przygotowany sos gotujemy jeszcze jakieś 10 min i odstawiamy.
Masło rozpuszczamy w garnku i dodajemy mąkę. Gdy lekko się przesmaż dodajemy zimne mleko. I doprowadzamy do wrzenia. Całość przyprawiamy solą i świeżo utartą gałką muszkatałową.
Do natłuszczonego naczynia należy wylać odrobinę sosu beszamelowego i ułożyć makaron lasagne. Następnie wylać porcję sosu bolońskiego i powtórzyć czynność do wypełnienia naczynia.
Makaron + sos beszamelowy + sos boloński. Na koniec Całość posypać tartym serem typu mozzarella i opiekamy w piecu konwekcyjno-parowym Convotherm C4 przez ok. 40 min.
Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny, iniekcyjny posiadający m.in. system ACS+…
WIĘCEJ >Piec konwekcyjno-parowy, elektryczny. Posiada funkcję Crisp&Tasty (odwilżanie na 3…
WIĘCEJ >EasyTouch – panel obsługi Convotherm, pionier w zastosowaniu technologii…
WIĘCEJ >EasyDial – to nowa jakość obsługi manualnej! Inteligentna koncepcja obsługi pozwala…
WIĘCEJ >